maandag 18 april 2011

Bavettenbandwerk

Dit postje had evengoed de titel 'Placeer eens een Vinkje' kunnen krijgen. Zij is een trendsetter, dat was al langer duidelijk, en niet vies van bandwerk.


De reden van deze hoop slabbetjes krijg je binnenkort wel eens te zien, er is een foto maar die is even zoek (jammer genoeg incluis toestel). Zij was trouwens ook de gelukkige winnaar van een heerlijk Vinkslabbetje, waarvoor dank! En dan zijn er ook nog een aantal verse babietjes die wachten op een vliegjescadeautje.

Ik ging ondertussen op zoek naar de ideale slab, qua model, afwerking en sluiting. De slabbetjes hebben een drukknoopje of een gewone knoop. Sommige hebben een doorgestikte naad, andere streek ik gewoon eens plat. Er zijn slabbetjes die vooraan sluiten maar sommige ook achteraan. Ik maakte ook één Vinkmodelletje met lintjes. En wat is nu die ideale slab? Ik denk de appel en peerslab met drukknoop achteraan, doorstikken is blijkbaar overbodig. Maar dat zal ik eigenlijk pas over een aantal weken, na intensief gebruik, kunnen zeggen.


Iets over de setting van de eerste foto: onze appelboom in bloei kan ik u niet onthouden, zeker niet nu die boom te koop staat en het misschien wel de laatste keer is dat we hem in al zijn pracht en praal zullen zien. Niet alleen onze boom staat te koop, ook ons huis en den hof. Want jammer genoeg staat ons paradijs met paleis op de verkeerde plek. Toch voor de vliegjes, hopelijk niet voor een ander enthousiast gezin. Oei, nu nog die rotte appel verwijderen uit de boom want naar het schijnt is dat ongelooflijk slecht voor de nieuwe oogst. Eerste tuinwerkje voor morgen.


3 opmerkingen:

  1. Wat een werk! Heerlijke zoektocht naar wat het beste zou zijn, jammer genoeg heb ik hier geen ukkepukjes rond lopen waar ik mee kan testen :) ook echt super stofjes! Jammer van de boom, de tuin en het huis...Jullie vinden wel een beter plekje!

    BeantwoordenVerwijderen