zondag 2 januari 2011

een wannabe pixie hat

Ha, volgers! Plezant. En beste beri woet, ik ben het niet vergeten: na de kerstvakantie heb ik veel tijd om u eens in de watten te leggen.

Onlangs vond ik in de kringloopwinkel deze roze schatjes:
Ik hou niet van aankopen die ongebruikt in de kast vliegen, maar ook niet van veel breien. De pixiemuts zag ik wel zitten en had nog de ideale wol liggen (die vier jaar geleden wel ongebruikt in mijn kast vloog). Juist genoeg voor een babyvliegaccessoireke dus moest ik mij eigenlijk al haasten om die wol ooit nog eens te kunnen gebruiken. Ik kan breien, het hoogst noodzakelijke zoals rechts en averechts. Maar van deze handleiding snapte ik niets (en dit is volledig te wijten aan mijn breitalent en niet aan de uitleg)! Dan maar een simpele lap gebreid om rond mijn meisje haar hoofd te draaien. En het klopt dan nog wel ook, met wat fronswerk hier en daar, een puntmuts voor ons meisje. Toch voor volgende winter want hij is nog een beetje te groot. Haar broer paste er net niet in. En hier nog wat er met het restje van roodkapje gebeurde:
Een rokje die zelf kan recht staan! Met een veel te grote tailleband in boordstof. Op de tast gedaan :-(  Wordt een rokje voor als het meisje kan stappen.  Wie weet heeft ze dan wel een enorme poep en anders steek ik wel een rekkertje in de band. Ben wel tevreden van de biaisboord: de eerste keer biaislint gebruikt, een fluitje van een cent. Ha, opnieuw voor herhaling vatbaar.  Een echte zoom zie ik over het algemeen wel liever maar had anders geen stof genoeg voor over die stappende enorme poep.

2 opmerkingen:

  1. 't Is toch een heel mooi rokje? En ze groeit er vast wel in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi rokje! En die muts is ook heel leuk (mooie kleur trouwens).

    BeantwoordenVerwijderen