vrijdag 24 december 2010

kersttuniek

Gisteren knoopjes genaaid aan dit tuniekje. Ik ben er nog niet uit of ik het geslaagd vind of niet, deze beslissing stel ik vaak even uit, toch wordt dit Annabel haar kersttenue. Waarom precies weet ik niet maar ik vind dit een echt kerstnaaiseltje, misschien door de witte sneeuwbloemen?

Het is een patroontje uit de beroemde Ottobre 3/2010, heb ik aangeschaft omwille van deze hemdjes. Het hemdje show ik een andere keer. Het tuniekje in het boek vind ik wel schoner maar vond geen gelijkaardige stof, misschien in de zomer nog eens overdoen met een luchtig zomerstofje. Er was wel iets vreemd aan de hand met de mouwen: aan het eind van de rit bleken die onafgewerkt. Help, iets gemist in de werkbeschrijving. Heb dan maar de Zsazsa's raremouwmethode toegepast. Heb het voorgeschreven lintje met knoop op de mouw achterwege gelaten.

Over die mouwwerkbeschrijving van de Zsazsazilet valt volgens mij een heleboel te vertellen. Ten eerste: hartelijk dank mme voor het patroontje, ten tweede: de Tantehildemethode moet ik dringend eens uitproberen want die lijkt mij veel simpeler! Zal eerst de handleiding van de naaimachine moeten opsnorren. Gisteren een eerste ritstasje proberen maken en op de rits gestikt. Met als gevolg dat mijn vriendin een kromme naald heeft en niet meer stikt. En ik weet niet hoe je de naald vervangt, zo dom ben ik voorlopig nog. Voor ons klein meisje maakte ik dit vestje:
een roze pelsje
En Willem had een giletje nodig op school. Oei, zou het beter eens strijken. Is toch iets dat in de kast zal blijven hangen, een beetje te klassiek naar mijn goesting. Goed voor de Franse act op het grootouderfeest. Iemand geïnteresseerd?
Misschien een beetje gek: bloggen zonder lezers, maar ik heb geen zin om overal reclame te maken. Heb ondertussen toch al mooi wat foto's getrokken, wat uiteindelijk de bedoeling was. Nu nog wat meer foto's met model... En een giveaway zonder deelnemers lijkt mij nogal zielig. Aha, ik heb een ideetje, mijn eerste volger (buiten mijn grote vlieg dan) krijgt een kleine zelfmaakverrassing!
Amai, dan moet die al de moed hebben gehad dit wel zeer lang uitgevallen bericht helemaal door te lezen, waarvoor proficiat :-) En hopelijk gaat het niet te snel want moet eerst nog de handleiding van mijn machien vinden.
Misschien kunt u mij dan ook vertellen hoe ik onze blognaam rechts op de banner krijg?

7 opmerkingen:

 1. oooh...dat roze pelske, man dat is schoon. En dat lijkt ongelooflijk zacht.
  Waar heb je die pels gevonden, als ik dat mag vragen?
  Ik vind het kleedje trouwens wel geslaagd. Tof met die stolpplooi vooraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat pelsje is ook ongelooflijk zacht! Komt van In den Beer, woon dicht bij de bron. En als ik mij niet vergis lag er nog een velletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En waarom zou je twijfelen aan dat kleedje? 't heeft wat van kerst, maar met die kleur kan het zeker ook een andere periode! geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat de naam recht in de banner krijgen betreft: ik ben ook maar een prutser en zou een jpg maken in powerpoint want wij hebben geen photoshop of dergelijke programmas.
  succes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat oranje tuniekje is goddelijk om zien!
  Komt die stof van Den Beer?
  Dicht bij dié bron wonen: dat moet hard zijn … ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oranje stofje in Brugge gevonden bij stoffen Christiaen. Daar kan je geen batjes doen, wel leuke stofjes vinden tegen een redelijke prijs.

  BeantwoordenVerwijderen