woensdag 24 augustus 2011

Tricot zonder overlock

Wie een huis koopt zal nog niet onmiddellijk een overlock kopen. De wijsheid van het moment ten huize Vlieghe. Dus maken wij T-shirtjes met de naaimachine. Gaat ook snel hoor, tussen de soep en de patatten. De stofjes en het Ottobrepatroon kennen jullie vast allemaal. Hoe je dat doet met de naaimachine lees je bij Mamasha, die zomaar eventjes de tricotbijbel schreef. 
Jarige Otto-jan kreeg niet alleen cadeaus een ridder waardig, ook zijn dinoliefde werd niet vergeten.
En Otto-jan lijkt wel wat op de vleeseter die centraal op het T-shirtje moest staan.
En er kon nog net een klein (onafgewerkt) broekje uit het overschot, toch leuk zo'n breedte. Een T-shirt dat je overdag onbeschaamd kan aandoen en waar je 's avonds met een passend broekje zo mee je bed kan induiken, vakantiekledij!

De oudste kreeg een vloot duikboten. Desondanks ziet hij er wat verzopen uit op de foto, met dank aan de Belgische regen die we nu toch wel langzamerhand een beetje beu zijn.

En deze is voor het blogarchief, ondertussen heel erg gekrompen.


12 opmerkingen:

 1. Mooi! Hier ook (nog) geen overlock, maar met de naaimachine gaat dat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jammer van die laatste. Had je 'm niet voorgewassen? Dat stofje is nog op weg naar mij, dan weet ik al dat 't fel krimpt. Als je dat één keer hebt voorgehad was je al je tricot (en andere stofkes) voor, geloof mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij past er nog juist in hoor. Ik was niets voor, ik vind dat precies zo'n zonde, dan is de nieuwigheid weg, zever natuurlijk want beter dat dan een te klein T-shirt. enne, de twee volgende heb ik dus gemaakt zonder voorwassen (wel na het lezen van Nele haar voorwas/krimprubriek over Znok) patroontjes tailleren vaak ook zo groot voor mijn kindjes dat ik zowiezo een krimpmarge heb

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er goed uit hé! De stof en het patroon liggen hier ook klaar, voor wintert-shirts dan dus ik heb nog even tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterk zeg! Als ik tricot met mijn gewone naaimachine stik, gaat dat langs alle kanten trekken... Bij jou duidelijk niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn superschoon! En ze zien er perfect uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan je me eens beknopt uitleggen hoe je dit doet met de gewone naaimachine ? Speciaal soort naald, garen,... ? Heb namelijk nog nooit met tricot gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Kikaatje: Volgens mij heeft Mamasha jouw vraag al uitgebreid beantwoord, heb hierboven de link toegevoegd. Ik naai wel met een pfaff met IDT, helpt wel denk ik. Een boventransportvoet (wat volgens mij op hetzelfde neerkomt als die IDT) zou wel eens cruciaal kunnen zijn heb ik uit de verhalen kunnen opmaken. En voor de rest: zeker eens proberen want tricot is plezant om mee te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook blij dat ik eens iets uit tricot zie dat gemaakt is met gewone naaimachine. Want hier aan't bouwen en ook geen centen voor een overlock. Geeft me moed om het ook eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige t shirts. Ze zien er perfect uit! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi zeg! inderdaad perfect doenbaar zonder overlock. Ik ben ook zo'n slecht voorbeeld ivm dat voorwassen, ook om dezelfde reden dat de patroontjes toch meestal te wijd zijn, maar onlangs had ik veel moed en heb ik toch maar eens gans mijn persoonlijke stoffenvoorraad voorgewassen, en trots dat ik was op mezelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen