maandag 21 februari 2011

Stoffenjacht

Vandaag op stoffenjacht geweest met de naaiklasdames. Ik ga jullie echt niet iedere keer opnieuw vervelen met mijn nieuwe stofaankopen maar wil toch graag deze adresjes met jullie delen: Elza in Herseaux en Martha (Fibrex) in Luigne, geen hippe dames à la Vermiljoen, wel lekker goedkoop en heel veel stofjes. 

Een korte samenvatting: 
Elza: heel veel linten, biais en paspelband van 0,5 à 1 euro per meter, ik koop nooit meer lint in de Veritas! stoffen aan 4 euro/meter allerlei maar bij de bedrukte vond ik niet onmiddellijk mijn ding, veel tricot, wat mij opviel waren de felle kleurtjes en carnavalstoffen, veel knopen allemaal aan 20 cent.
De stipjes die ik heb gekocht waren 6 euro/meter.


Martha: ongelooflijk veel stoffen opeen gestapeld, totaal niet overzichtelijk, de meeste stoffen kosten ongeveer 5 à 6 euro de meter, ik kocht er enkel dit stofje voor 6 euro maar was niet echt in de stemming om veel te zoeken, wat ongetwijfeld te maken heeft met de capaciteit van mijn stoffenkast :-)Ik heb nog iets toegevoegd bij het vorige adresje: als je naar Desselgem gaat moet je zeker naar de knopen vragen, die krijg je namelijk gratis bij de aankoop van stof!

Is er iemand van jullie al in Tielt of St. Saveur naar Sammtex geweest? Zoja, is dat een aanrader? 

En deze nog omdat knoopjes toch zo leuk kunnen zijn!

3 opmerkingen:

  1. Ik zag hier een paar adresjes waar ik zeker naartoe wil. Gisteren ging ik naar Tielt, meer op mijn blog. Ze hadden er ook veel lint enz. Als je niks té specifieks zoekt is het wel eens de moeite, maar als zoals je zelf aangaf, niks hip. Bedankt voor de tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa, die soepstof, ik zag 'm al op veel blogs passeren en ben er ook verliefd op.. Helaas, het was een couponnetje (120cm voor € 3.75). Ik hoorde wel verschillende dames die in Ronse besteld hadden en nu naar Tielt kwamen en vice versa. Misschien eens proberen, Ronse is vrijdag open. En anders wordt het toch het stoffenspektakel, als je alleen voor dat ene stofje gaat kan je er sneller buiten zijn dan bij Sammtex want ondanks dat het een gewone doordeweekse dag was, was het er heel druk. Succes. (en als ik 'de soep' toch nog ergens zie, laat ik het zeker weten!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elza in Herseaux hebben jullie een adres en bestaat dit nog?

    BeantwoordenVerwijderen