zondag 26 december 2010

U vraagt, wij draaien

Op aanvraag: roodkapje en de boze wolf.
Het leukst aan de blogs is ontdekken op welke manier je die allerschoonste en schattige stofjes het best kunt gebruiken. Het juiste patroon voor de juiste stof vinden, niet makkelijk. Maar ik was zo ongeduldig met het roodkapjesstofje, net als de zoon die helemaal in de ban is van sprookjes. Ik maakte er dit hemdje van.


Toen het af was deed het mij meer aan een verpleegstertenuetje denken dan aan een leuk jongenshemd. Misschien toch beter gewacht tot iemand anders in blogland deze misstap had gezet? Maar nee, ondertussen ben ik er toch tevreden over. Op een stoere jeansbroek  best wel oké. En zijn jongere broer is stikjaloers, ik moet dringend de restjes verwerken... Het hemd is echter te breed voor Willem zijn smalle schoudertjes, vandaar mijn interesse in het blogberoemde hemdje van de Ottobre 3/2010. En die past veel beter! Maar dat is voor een andere keer.

Whale in blue

Voor alles een eerste keer. Gisteren een kerstcadeautje voor grote vlieg zijn metekindje geflockt. Eenvoudige tekening, was in een wip gebeurd. Dit doen we zeker nog, weinig werk en superresultaat!

vrijdag 24 december 2010

kersttuniek

Gisteren knoopjes genaaid aan dit tuniekje. Ik ben er nog niet uit of ik het geslaagd vind of niet, deze beslissing stel ik vaak even uit, toch wordt dit Annabel haar kersttenue. Waarom precies weet ik niet maar ik vind dit een echt kerstnaaiseltje, misschien door de witte sneeuwbloemen?

Het is een patroontje uit de beroemde Ottobre 3/2010, heb ik aangeschaft omwille van deze hemdjes. Het hemdje show ik een andere keer. Het tuniekje in het boek vind ik wel schoner maar vond geen gelijkaardige stof, misschien in de zomer nog eens overdoen met een luchtig zomerstofje. Er was wel iets vreemd aan de hand met de mouwen: aan het eind van de rit bleken die onafgewerkt. Help, iets gemist in de werkbeschrijving. Heb dan maar de Zsazsa's raremouwmethode toegepast. Heb het voorgeschreven lintje met knoop op de mouw achterwege gelaten.

Over die mouwwerkbeschrijving van de Zsazsazilet valt volgens mij een heleboel te vertellen. Ten eerste: hartelijk dank mme voor het patroontje, ten tweede: de Tantehildemethode moet ik dringend eens uitproberen want die lijkt mij veel simpeler! Zal eerst de handleiding van de naaimachine moeten opsnorren. Gisteren een eerste ritstasje proberen maken en op de rits gestikt. Met als gevolg dat mijn vriendin een kromme naald heeft en niet meer stikt. En ik weet niet hoe je de naald vervangt, zo dom ben ik voorlopig nog. Voor ons klein meisje maakte ik dit vestje:
een roze pelsje
En Willem had een giletje nodig op school. Oei, zou het beter eens strijken. Is toch iets dat in de kast zal blijven hangen, een beetje te klassiek naar mijn goesting. Goed voor de Franse act op het grootouderfeest. Iemand geïnteresseerd?
Misschien een beetje gek: bloggen zonder lezers, maar ik heb geen zin om overal reclame te maken. Heb ondertussen toch al mooi wat foto's getrokken, wat uiteindelijk de bedoeling was. Nu nog wat meer foto's met model... En een giveaway zonder deelnemers lijkt mij nogal zielig. Aha, ik heb een ideetje, mijn eerste volger (buiten mijn grote vlieg dan) krijgt een kleine zelfmaakverrassing!
Amai, dan moet die al de moed hebben gehad dit wel zeer lang uitgevallen bericht helemaal door te lezen, waarvoor proficiat :-) En hopelijk gaat het niet te snel want moet eerst nog de handleiding van mijn machien vinden.
Misschien kunt u mij dan ook vertellen hoe ik onze blognaam rechts op de banner krijg?

jongens en kleurtjes

beste jongensmama's (in spe)
dat er best veel kleurrijke jongensspullen te vinden zijn zie je aan ons gasten hun kleerkast:
en nee, ik heb niet eerst alle beige en blauwe spullen verwijderd.
ja, soms zijn ze precies een kleurboek :-)



maandag 20 december 2010

kerstbakken

Ten huize familie Vlieghe bakken we graag. Vroeger deed ik graag ingewikkeld, sinds de komst van de kindjes hou ik het liever simpel. Leuk als het snel gaat, nog leuker als de zoontjes ook even kunnen meehelpen. Daarom bak ik enkel nog uit dergelijke boekjes (ja, ook als ze wel op school zitten):
toch als het eenvoudig blijft daarom:
en deze poezenbroodjes uit het boekje zijn heerlijk, mmm...

Bakken doe ik vaak 'op de tast', soms komt er helemaal geen weegschaal aan te pas. Dus uitgekiende receptjes zal je hier niet terugvinden.
De kerstboom is een hot item in blogland, ook hier even een glimp van onze boom omdat het mooi aansluit bij voorgaande. Kerstversiering gebakken door Otto-jan, drie jaar en reeds zelfstandig kerstdecorateur! De foto's van de volledige boom hou ik voor mezelf, omdat die foto's op niets trekken maar ook een beetje omdat de boom niet helemaal perfect is aangezien mijn zoontjes hem zelf versierd hebben... 



dinsdag 14 december 2010

wollen broekje voor het babypoepje

vanaf nu blog ik ook
- omdat ik zo graag al die inspirerende blogs lees
- ik graag ook eens iets zou weggeven aan een onbekende
- misschien ook omdat het wel leuk lijkt om al de eigen maaksels te showen :-)
- want dan ben ik wel verplicht af en toe een fotootje te trekken van onze lieve vliegjes  (aangezien ik geen grote babbelaar ben zal ik wel foto's moeten gebruiken)

100 procent wollen kleertjes, een must in dit winterweer maar niet overal te vinden in de winkels
dan maken we het zelf...
een pull van de kringloopwinkel, 100% merinowol, lekker zacht en leuk kleurtje, werd een broekje
natuurlijk niet zelf gevonden, zo inventief ben ik niet, beschrijving te vinden in het boekje Cool Baby hier ook al vernoemd en een echte aanrader voor wie houdt van kringloopprojectjes
broekspijpen geknipt uit de mouwen en de broekband is de kraag van de pull
supermakkelijk én supersnel én superwarm én supergoedkoop

de wollen broek in actie
het model